25.01.2022, 20:24

Зеленський виступив з новим зверненням до народу щодо ситуації в країні

Марина Началова | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський другий день поспіль виступає з відеозверненням до громадян.

Вчора глава держави оприлюднив звернення до українців після термінового засідання РНБО. Сьогодні Зеленський знову коротко описав ситуацію в країні та попросив не панікувати, передає Час Пік.

"Шановні громадяни України. Ми з вами часто спілкуватимемося, тому що для мене дуже важливо, щоб ви точно розуміли, що відбувається в Україні", - сказав президент.

Він заявив, що серед безлічі новин, які українці читають щодня, деякі виявляються чутками та відвертими фейками, а деякі можуть підштовхувати до невірних висновків та змушувати відчувати тривогу.

"Що читати? На що справді реагувати? Кому вірити? Вірте Україні. І знайте головне: наприкінці цього дня все, що вам справді потрібно і корисно знати, звучить коротко і просто: минулої доби ситуація на сході України контрольована. Так, є обстріли, є порушення припинення вогню та війська біля наших кордонів не зникли. Але найголовніше - у нас нуль поранених та нуль убитих", - сказав Зеленський.

Прим. ред.: Згідно з вечірнім зведенням штабу ООС, за сьогодні на Донбасі поранено двоє військових.

Зеленський також повідомив, що завтра відбудеться зустріч радників Нормандського формату.

"Ми працюємо, щоб якнайшвидше відбулася зустріч чотирьох президентів заради майбутнього настання миру в Україні", - заявив він.

Зеленський повідомив, що посольства країн ЄС та деяких інших залишають усіх своїх співробітників в Україні, а вивезення деякими країнами своїх дипломатів не означає неминучу ескалацію та є тонкощами складної дипломатичної гри.

Також Зеленський запевнив, що цей опалювальний сезон пройде нормально, газу та вугілля вистачає. Президент повідомив, що в Україні "величезна кількість" вакцин проти коронавірусу та понад 70% вільних ліжок у лікарнях.

Зеленський закликав українців до здорового, логічного та позитивного мислення.

"У режимі 24 на 7 ми робимо і зробимо все, щоб вам було мирно, тепло, ситно, і щоб ви всі були здорові", - сказав президент.

Нагадаємо, у вчорашній заяві Зеленський пообіцяв, що тим, хто отримав бустерну дозу вакцини, додадуть ще 500 гривень до "ковидної тисячі", а пенсіонери зможуть оплачувати комуналку грошима з програми "єПідтримка".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: