31.01.2022, 20:17

Постпред Росії залишив засідання Радбезу ООН перед виступом представника України

Марина Началова | Всі новини автора

Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя залишив засідання Ради безпеки перед виступом представника України Сергія Кислиці.

Засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації навколо України проходить сьогодні в Нью-Йорку з ініціативи США, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Раніше Рада безпеки проголосувала за скликання наступного засідання на 18 лютого - на ньому обговорюватиметься загроза ескалації з боку Росії.

Представники західних країн заявили, що Росія погрожує Україні війною, якщо не буде виконано вимог Москви, і закликали відмовитися від провокаційної риторики. У свою чергу, Небензя звинуватив Захід у провокаціях (так у РФ розцінюють заяви про загрози з боку Росії) та спробу посварити "братні народи".

А перед виступом постпреда України при ООН Сергія Кислиці Небензя взагалі залишив засідання.

Свій відхід Небензя пояснив зустріччю з генсеком ООН Антонію Гутеррешем.

"Я хочу вибачитися перед членами ради і не сприймати мій догляд як демарш... Я йду на зустріч із Генеральним секретарем напередодні нашого головування у раді, яке починається завтра, і, на жаль, не можу перенести її у зв'язку з графіком Генерального секретаря", - заявив російський представник.

Нагадаємо, у Польщі пообіцяли надати Україні оборонне озброєння. Про постачання Україні військової допомоги також говорять у парламенті Нідерландів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк