31.01.2022, 21:03

"Краще поговорити, а не стягувати війська": Постпред України в ООН заявив, що Зеленський готовий зустрітися з Путіним

Марина Началова | Всі новини автора

На засіданні Ради безпеки ООН постійний представник України Сергій Кислиця закликав Росію до діалогу для зниження ескалації.

Кислиця зазначив, що президент України Володимир Зеленський неодноразово говорив про готовність зустрітися з російським лідером Володимиром Путіним.

"Мій президент неодноразово зазначав, що готовий зустрітися з російським колегою. Якщо Росія має якісь питання до України, то краще сісти і поговорити, а не стягувати війська і залякувати Україну", - сказав Кислиця.

Він зазначив, що для України зараз головним пріоритетом є стійкий режим припинення вогню на Донбасі. Дипломат відкинув заяви російської сторони, що Україна нібито готується до воєнних дій на Донбасі.

"Україна не планує розпочинати військову операцію ні на Донбасі, ні в Криму, ні в інших місцях. Україна не бачить альтернативи мирному врегулюванню поточного конфлікту та відновленню її суверенітету та територіальної цілісності", - наголосив Кислиця.

Варто зазначити, що постпред Росії при ООН Василь Небензя не слухав виступ українського представника, оскільки прямо перед ним пішов з засідання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк