10.02.2022, 16:31

У Берліні почалися переговори на рівні радників "нормандської четвірки"

нормандская четверка

У четвер, 10 лютого, в столиці Німеччини, Берліні, проходить зустріч на рівні політичних радників лідерів України, Росії, Німеччини та Франції. 

Українську делегацію очолює голова Офісу президента Андрій Єрмак, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ. 

Як повідомив Єрмак у Facebook, крім самих переговорів, у Берліні відбудуться зустрічі першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економіки Юлії Свириденко з віце-канцлером, міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Хабеком, міністром фінансів Крістіаном Лінднером, міністром економічного співробітництва та розвитку Свеней Шульце, а також депутатами Бундестагу та представниками німецького бізнесу.

Зокрема, в ході зустрічей обговорюватимуть:

  • фінансову взаємодію та підтримку, реалізацію проєктів двостороннього економічного співробітництва, розвиток транспортного потенціалу обох країн;
  • у рамках діалогу з представниками німецького бізнесу - подальшу двосторонню взаємодію у сферах розвитку "зеленої" енергетики та водної логістики, транспорту і торгівлі.

"Розраховуємо на конструктивний діалог і позитивні результати після всіх зустрічей. Україна - не сама, і ми жорстко будемо відстоювати власні інтереси", - написав Єрмак у соцмережі.

За його словами, за результатами переговорів у приміщенні посольства України в Німеччині відбудеться брифінг. Орієнтовний час заходу - 20:00.

Читайте також: МЗС України висловлює протест через рішення РФ блокувати частину акваторії Чорного та Азовського морів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк