06.11.2023, 07:23

Зеленський доручив готуватися до виборів у 2024 році - нардеп

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Зеленський

Президент України Володимир Зеленський дав доручення готуватися до проведення президентських виборів у 2024 році.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в ефірі телеканалу "Еспресо TV".

За його словами, Зеленський вирішив провести президентські вибори в наступному році, не зважаючи на воєнний стан. Президент дав доручення Офісу президента готуватись до події, яка має відбутись 31 березня.

"Пояснити таке рішення суспільству вони збираються тим, що це начебто вимога західних партнерів. Зокрема, тим, що якщо не провести ці вибори, то Зеленський втрачає легітимність. Особливо на фоні того, що Путін в березні планує провести вибори", — повідомив нардеп.

Також він зазначив, що насправді західні партнери не вимагають від України проведення виборів, не було висунуто жодних подібних вимог.

До того ж проведення виборів під час воєнного стану заборонено законодавством. Організувати таку подію фізично складно, а юридично - неможливо.

"Це ніяк не повʼязано з нашими партнерами. Це виключно політичні завдання, які перед собою ставить Офіс президента. Мова йде виключно про президентські вибори. Оскільки парламентські прямо заборонені Конституцією України", - зазначив Гончаренко.

Наразі президент України офіційно не підтвердив інформацію про проведення виборів у наступному році.

Додамо, що раніше колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович заявив у коментарі "Інтерфакс-Україна" про намір балотуватися на наступних президентських виборах. 

Також, за словами ексрадника, пропозиції щодо реформ в Україні, які він опублікував у своїх соцмережах, фактично є його недопрацьованою передвиборчою програмою.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: У США підтримали допомогу Ізраїлю без згадки про Україну: реакція Гончаренка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк