29.05.2024, 19:54

Зеленський обговорив з генсеком ООН Саміт миру та пояснив, чому це важливо

Марина Гончар | Всі новини автора
зеленский

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонну розмову з генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем, де вони обговорили надзвичайно важливу ініціативу – Саміт миру, запланований на 15-16 червня у Швейцарії.

Про це він повідомив у себе в ]]>Telegram]]>-каналі, передає Час Пік.

Ця зустріч має вирішальне значення для залучення уваги міжнародної спільноти до розв'язання складних конфліктів та підтримки миру в світі.

У рамках розмови президент Зеленський висловив свою вдячність за активну підтримку Формули миру та самого Саміту миру. Він підкреслив, що усі пункти Формули, які будуть розглядатися під час події в Швейцарії, ґрунтуються на принципах, закріплених у Статуті та резолюціях ООН, а також на основних людських цінностях. За словами глави української держави, участь ООН у цьому заході є надзвичайно важливою для глобальних зусиль та забезпечення миру у світі.

Необхідність проведення Глобального саміту миру в Швейцарії зумовлена актуальністю проблеми збереження миру в світі, а також необхідністю залучення уваги міжнародної спільноти до вирішення конфліктів із застосуванням дипломатичних, миротворчих та гуманітарних зусиль.

Україна активно працює над залученням максимальної кількості країн до участі у заході, а переговори на цю тему тривають з представниками різних держав, включаючи Сполучені Штати Америки та Китай.

Глобальний саміт миру стає свідченням необхідності спільних зусиль міжнародної спільноти у забезпеченні миру та стабільності, а також важливим інструментом у роботі над розв'язанням нагальних глобальних проблем.

Читайте також: У Польщі в ДТП загинули двоє підлітків з України: фото з місця події

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк