04.09.2020, 19:45

Голос за 100 гривень і цукор: мешканка Лисичанська піде під суд за підкуп виборців

подкуп

Мешканка Лисичанська (Луганська область) піде під суд за підкуп виборців, який проводився під виглядом благодійності.

Лисичанською місцевою прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт відносно мешканки Лисичанська за фактом пропозиції і надання виборцям неправомірної вигоди, яка супроводжується передвиборною агітацією, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, передає Час Пік з посиланням на прес-службу прокуратури Луганської області.

За даними слідства, влітку 2019 обвинувачена в складі групи осіб з метою отримання окремих кандидатом більшої кількості голосів виборців на позачергових виборах до Верховної Ради України, здійснювала незаконну агітацію під виглядом надання благодійної допомоги на території одномандатного виборчого округу № 107.

За голосування за конкретного кандидата на виборах виборцям пропонували і давали грошові кошти в сумі 100 гривень, а також цукор в мішках, на яких у вигляді тексту і зображення містилася інформація агітаційного характеру зі згадуванням конкретного кандидата в народні депутати України.

Санкція статті, інкримінованої жительці Лисичанська, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк п'ять років.

Читайте також: На День міста в Лисичанську ледь не сталася велика трагедія (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк