16.10.2020, 08:14

У "червоній" зоні карантину опинилися частина Луганської та Донецької областей: список

коронавирус, зоны

В Україні з 00:00 19 жовтня почне діяти новий розподіл на епідемічні зони. Частина Донецької та Луганської областей опинилися в "червоній" зоні карантину.

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке відбулося 15 жовтня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19, повідомляє Час Пік.

Новий розподіл на епідзони набуде чинності з 00:00 години 19 жовтня 2020 р. Про це повідомив міністр КМУ, Олег Немчинов на своїй сторінці у Facebook.

За рішенням Держкомісії з ТЕБ та НС, частина Луганської та Донецької областей увійшли в "червону" та "помаранчеву" зони карантину.

"Червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлено:

- у Донецькій області - у Слов'янському районі; 

- у Луганській області - у містах Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк та у Біловодському, Білокуракинському, Кремінському, Марківському, Міловському, Новоайдарському, Новопсковському, Попаснянському, Сватівському, Станично-Луганському, Старобільському, Троїцькому районах.

"Помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлений:

- у Донецькій області – у містах Авдіївка, Бахмут, Вугледар, Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Лиман, Мирноград, Маріуполь, Новогродівка, Покровськ, Селидове, Слов'янськ, Соледар,  Торецьк та у Бахмутському, Великоновосілківському, Волноваському, Добропільському, Костянтинівському, Мангушському, Мар'їнському, Нікольському, Олександрівському, Покровському, Ясинуватському районах.

Нагадаємо, цього тижня міста Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне знаходяться у "помаранчевій" зоні карантину. Через швидке поширення COVID-19 з наступного понеділка вони потрапили в "червону" зону.

За офіційними даними, за минулу добу на Луганщині виявлено 110 нових хворих на COVID-19, помер житель Лисичанська.

Варто відзначити, що з 19 жовтня в "червону" зону потрапила рекордна кількість міст та районів України.

Читайте також:

У Сєвєродонецьку введена нова система обслуговування хворих по телефону: подробиці

Карантин у Лисичанську та Сєвєродонецьку: влада прийняла рішення про режим роботи шкіл

Офіційна інформація про роботу шкіл у Рубіжному: до чого готуватися дітям та батькам

коронавирус, карантин коронавирус, карантин

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк