02.11.2020, 12:58

Історія одного виїзду бригади "швидкої допомоги": як у Лисичанську госпіталізують пацієнтів з COVID-19 (відео)

выезд скорой лисичанск

Багато людей досі продовжують наполегливо не вірити в існування коронавірусу або вважають, що їх це не торкнеться навіть тоді, коли діагноз підтверджений.

Про це розповів фельдшер однієї з бригад "швидкої допомоги" в Лисичанську, яка здійснює виїзди до "коронавірусних" пацієнтів, передає Час Пік з посиланням на сюжет "Громадського" в YouTube.

Повний цикл виїзду "швидкої" до пацієнта з COVID-19 та його госпіталізації починається з того, що бригада одягає захисні костюми. Без сторонньої допомоги зробити це не виходить. Фельдшер Станіслав, який став головним героєм сюжету, вважає, що в якійсь мірі це допомагає захиститися від інфікування.

Таке переодягання конкретній бригаді доводиться здійснювати мінімум п'ять разів на день. В цілому ж, кожен день здійснюється 10-20 виїздів (сюжет був опублікований 29 жовтня).

Спілкуючись з журналістом по дорозі до 70-річної пацієнтки з підозрою на COVID-19, Станіслав розповів, що останнім часом кількість викликів різко збільшилася. Але найгірше те, що збільшилася кількість пацієнтів з підозрою на COVID-19 у важкому стані.

При цьому, багато жителів досі не хочуть усвідомлювати серйозність проблеми і до останнього не вірять в існування коронавірусу.

"Деякі не вірять у хворобу. Деякі думають, я так думаю, що їх це не візьме. Деякі на принцип йдуть. З такими людьми в принципі розмовляти марно, щось доводити. Були й такі, що з уже підтвердженим (діагнозом - ред.) не вірили до останнього, що у них підтверджена хвороба. Хоча двома лабораторіями, двома аналізами було підтверджено", - коментує ситуацію Станіслав.

Приїхавши за місцем виклику, медики побачили літню жінку, яка поскаржилася на слабкість та температуру до 39 градусів.

Відразу ж було прийнято рішення про госпіталізацію пацієнта в Лисичанську центральну міську лікарню ім. Титова, в терапевтичне відділення.

Після того, як пацієнт з підозрою на COVID-19 доставлений в лікарню, проводиться експрес-тестування. Якщо воно дає позитивний результат - пацієнт надходить до інфекційного відділення, де і проходить лікування.

У свою чергу, "швидка" відправляється на обробку. Машину дезінфікують спеціальним розчином, а захисну амуніцію членів бригади "швидкої допомоги" утилізують.

Читайте також: Нюхайте нашатир і будьте здорові: медики регіону "винайшли" "унікальний" метод діагностики COVID-19 без тестів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк