03.11.2020, 15:02

Щоб усім жилося спокійно: скільки коштів у Лисичанську витрачають на профілактику злочинності

лисичанск

Щоб жителям Лисичанська було спокійніше ходити вулицями, в місті з 2018 року діє Програма профілактики злочинності.

30 жовтня розпорядженням керівника ВЦА "Про внесення змін до" Міської програми профілактики злочинності на 2018-2020 рік " були внесені деякі зміни, передає Час Пік з посиланням на офіційний портал ВЦА Лисичанська.

Розглянувши листи ГУ НП в Луганській області, влада міста вирішила додатково провести технічне обстеження будівельних конструкцій адміністративної будівлі по вул. Штейгерська, 14.

Крім того, для поліпшення ефективності роботи відеоспостереження, було прийнято рішення придбати монітор та жорсткий диск.

Як наголошується в документі, фінансування програми може забезпечуватися не тільки з міського бюджету, а й за рахунок державного бюджету, недержавних фондів та організацій.

В цілому, реалізація Програми за два роки, з 2018 по 2020, передбачає виділення трохи менше 1,9 млн гривень, велика частина яких припадає на 2020 рік. Так, в поточному році, згідно з документом, на профілактику злочинності в Лисичанську йде близько 875 тисяч гривень з місцевого бюджету і 225 тисяч гривень - грантових коштів.

Профілактика злочинності передбачає ряд заходів, пов'язаних з введенням єдиного комплексу відеоспостереження, проведення технічного огляду певних будівель.

Примітно, що на попередження незаконного розповсюдження наркотиків, телефонного та Iнтернет-шахрайства, поширення соціальної реклами, насильства, бродяжництва та інших асоціальних явищ в 2020 році передбачається 4,8 тисяч гривень, як і в 2018. У 2019 році, згідно з документом, на дані заходи коштів не виділялося.

Читайте також: У Лисичанську "вкрали вулицю": де тепер мешкають її жителі (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк