22.11.2020, 11:54

Дороги, боротьба з COVID-19, допомога погорільцям та будівництво обласної лікарні: Гайдай про головне

Глава Луганской ОГА Сергей Гайдай

Для глави Луганської області закінчилася його особиста "епопея" з COVID-19. Сергій Гайдай переміг коронавірус та готовий приступити до роботи. Він розповів про особисті плани на найближче майбутнє, а також про реалізацію проектів у рамках програм з розвитку Луганщини.

Сергій Гайдай з понеділка, 23 листопада, приступає до роботи. Він подякував лікарям, які самовіддано борються з COVID-19 за життя та здоров'я кожного пацієнта, повідомляє Час Пік.

Очільник Луганщини повідомив, що прийнято рішення з 1 січня 2021 року застрахувати всіх лікарів області. На ці цілі вже виділені кошти з обласного бюджету.

З понеділка Гайдай почне об'їжджати всі лікарні області, щоб поспілкуватися з медиками, побачити реальну картину того, що відбувається і отримати інформацію про потреби медустанов. 

Також глава Луганщини зазначив, що тривають успішні переговори про будівництво Луганської обласної лікарні, яка буде оснащена найсучаснішим обладнанням і надаватиме спеціалізовану допомогу жителям регіону. 

За словами Гайдая, для роботи в лікарню будуть запрошені фахівці високого класу з різних регіонів країни, які не просто зможуть допомогти хворим, а й передадуть свій досвід місцевим лікарям.

Очільник Луганщини трохи розповів про забезпечення лікарень, які лікують хворих на COVID-19, киснем. Він також просить усіх жителів області дотримуватися карантинних обмежень та заходів безпеки, для збереження життів і здоров'я не тільки себе, але і своїх близьких, а також медиків, які в області, на жаль, не тільки хворіють, а й помирають від COVID-19.

Також Гайдай розповів про ремонт доріг в області та про ситуацію з погорільцями, які постраждали під час масштабних лісових пожеж.

З'явилася інформація, що нарешті прийнято стратегічне рішення про будівництво нової залізничної гілки в Луганській області, яка з'єднає підконтрольну Україні частину Луганщини із загальною мережею української залізниці. 

Гайдай підтвердив цю інформацію, проте зазначив, що це заслуга не "солодкої команди", яка повідомила цю новину. За словами Гайдая, над реалізацією проектів та планів відновлення і розвитку Луганщини працює велика команда професіоналів.

Судячи з коментарів, які жителі Луганщини залишають під відео, людей цікавлять різні питання. Зокрема, зарплата шахтарів; забезпечення медикаментами дітей, хворих на цукровий діабет; дороги; житло для ВПО тощо.

Гайдай обіцяв опрацювати всі питання і дати відповіді. Детальніше у відео...

Читайте новини регіону:

У Лисичанську з'явиться 8 нових вулиць: жителям міста запропонували придумати назви

"Де були рятувальники, поки горіли будинки?": У ДБР назвали нову причину масштабних пожеж на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк