22.11.2020, 13:33

"Не токсично": у "Лисичанськтепломережі" розповіли, що і навіщо додають у систему теплопостачання

что и зачем добавляют в систему теплоснабжения

Комунальне підприємство "Лисичанськтепломережа" повідомило про додавання барвника в систему теплопостачання і пояснило, чи небезпечний він для життя та здоров'я людини.

На сайті КП "Лисичанськтепломережа" з'явилася інформація щодо використання барвника в системі теплопостачання. На підприємстві пояснили, для чого його використовують і чи є небезпека для людей, повідомляє Час Пік.

"Комунальне підприємство "Лисичанськтепломережа" повідомляє, що в міську каналізаційну мережу стічних вод скидання токсичних речовин не здійснюється. 

Згідно СанПіН 4723-88 "Санітарні правила улаштування і експлуатації систем централізованого гарячого водопостачання" п.4.9.: "В окремих випадках для контролю за герметичністю на теплоджерелах і теплової мережі за погодженням з місцевою санітарно-епідеміологічною станцією і з попереднім оповіщенням населення допускається використання флуоресцеїну динатрієвої солі (уранін А) в концентраціях, за умови що залишкові кількості якого у водоспоживача не перевищуватимуть 0,0025 мг/дм3". У систему теплопостачання додається барвник органічний уранін А", - повідомили в КП "Лисичанськтепломережа".

Відзначається, що уранін А являє собою нешкідливу органічну сіль, добре розчинну у воді. Барвник є безпечним для життя та здоров'я людини.

"Підприємством був зроблений запит в Лисичанське міськрайонне управління Держсанепідемслужби в Луганській області щодо можливості застосування даного барвника в системі теплопостачання. На наш запит була отримана відповідь, що узгодження на його використання Держсанепідемслужбою не потрібно. Також було дано оголошення в місцеву міську газету "Новий Путь" №43 від 21.10.2015 р. про додавання даного барвника в систему теплопостачання", - повідомили в КП"Лисичанськтепломережа".

На підприємстві пояснили, що використовують даний барвник з метою своєчасного виявлення та усунення місць витоків теплоносія, а також усунення несанкціонованого розбору гарячої води із закритих систем теплопостачання.

Читайте новини міста та регіону:

У Лисичанську планують змінити тарифи на теплову енергію: кого стосується

Тарифи на воду в 2021 році: "Лисичанськводоканал" запрошує жителів міста на відкрите обговорення

Дороги, боротьба з COVID-19, допомога погорільцям та будівництво обласної лікарні: Гайдай про головне

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк