06.01.2021, 11:59

Громадський транспорт зупинять?: У Лисичанську назрів бунт перевізників через ціни на проїзд (відео)

транспорт

У Лисичанську відбуваються події, які можуть багатьох засмутити. Справа не тільки в потенційній можливості зростання тарифів на пасажирські перевезення, а в реакції представників ВЦА міста на звернення перевізників.

Сьогодні, 6 січня, стало відомо про те, що місцеві перевізники прийшли в будівлю ВЦА обговорити питання щодо методики розрахунку вартості тарифів на проїзд, передає Час Пік.

Однак конструктивний діалог не склався. Заступник керівника ВЦА Станіслав Мосейко наполегливо стояв на тому, що потрапити на прийом до самого керівника ВЦА, незважаючи на всю складність ситуації, не вийде, оскільки для цього є графік, окремі дні прийому громадян. Більш того, ніякого попередження від перевізників не надходило про те, що вони планують особисто прийти.

В ході дискусії з'ясувалося, що заступник Олександра Заїки (голови ВЦА) навіть гадки не має, скільки коштує проїзд у громадському транспорті Лисичанська, хоча працює на посаді вже з жовтня місяця 2020 року.

Перевізники, у свою чергу, стоять на тому, що з 2018 року неодноразово зверталися до місцевої влади, проте ніхто їх не чув. У тому числі, вони зверталися до вже діючої ВЦА.

За підсумком, ніякого рішення прийнято не було. Однак напруга зросла. За словами представника Асоціації перевізників Луганської області, локдаун, намічений на 8 січня, призведе до досить негативних наслідків.

В області можуть з'явитися нелегальні перевізники. І що робити в такій ситуації?

Крім того, на тлі повсюдного підвищення вартості проїзду в Україні за останній час, місцеві перевізники працюють у збиток (хоча б одного зростання цін на паливо достатньо). І якщо найближчим часом ситуація не вирішиться, громадський транспорт може просто зупинитися, а людям доведеться їздити на таксі або взагалі не їздити.

Читайте також: У січні в Лисичанську відключатимуть світло: кому і коли сидіти без електрики

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк