22.01.2021, 11:58

Гарячий дощ та затоплені квартири: У Сєвєродонецьку тривають "сюрпризи" опалювального сезону

Северодонецк, отопление; иллюстративное фото

У Сєвєродонецьку поруч з погодними сюрпризами свої "подарунки" продовжує підносити опалювальний сезон. Поки в одних квартирах сєверодончани замерзають, в інших люди буквально плавають.

Опалювальний сезон для жителів Сєвєродонецька цього року підніс чимало "сюрпризів". Крижані батареї, затоплені підвали, холодні сирі квартири та величезні рахунки за "комуналку"... Сєверодончани продовжують ділитися в соцмережах своїми бідами, повідомляє Час Пік.

У місцевих пабліках у соцмережі жителі міста розповіли про чергову біду, яка завдала не тільки моральної, а й серйозної матеріальної шкоди.

Зі стелі капає вода, меблі та побутова техніка залита водою, відклеєні шпалери та зіпсований лінолеум - все це наслідки прориву труби центрального опалення в одній їх багатоповерхівок по вулиці Хіміків, 43 у Сєвєродонецьку.

За словами постраждалих мешканців будинку, чотири поверхи затопило гарячою водою, яка лилася, як з відра. Деяким людям довелося перебратися в орендоване житло, оскільки жити в сирій холодній квартирі просто неможливо.

Як розповідають мешканці будинку, перебої з опаленням тривають вже два місяці і, незважаючи на величезні суми в платіжках за опалення, їм доводиться додатково користуватися електрообігрівачами.

Мешканці написали заяву до поліції і обіцяють звернутися до суду, якщо їм не відшкодують збитки.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу "Суспільне Донбас".

Подібна проблема назріває у сєвєродончан, які проживають у гуртожитку за адресою вул. Новікова 5. Через проблеми з опаленням та сильні морози, які стояли в регіоні, у них лопнула батарея.

І поки одні з нетерпінням чекають обіцяного різкого потепління, жителі гуртожитку з жахом думають про майбутній потоп.

Северодонецк, отопление

За словами сєвєродончан, реакції від аварійних служб, працівників тепломережі та чиновників доводиться чекати іноді не днями, а тижнями.

Нагадаємо, Кабмін та мери міст домовилися, що тарифи на тепло і гарячу воду поки підвищувати не будуть. Втім, сєверодончан, які потрапили у складну ситуацію та зазнали збитків, це мало радує. Поки на порядку денному в них одне питання - як відновити постраждале житло та вибити компенсацію за понесені збитки.

Читайте нровости міста та регіону: 

Скачки напруги в електромережі "вбили" техніку в будинках жителів Сєвєродонецька

Гайдай став найбільш високооплачуваним головою ОДА в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк