24.03.2021, 18:30

У Попасній відкрили притулок для жінок, що постраждали від домашнього насильства

Марина Началова | Всі новини автора

При комунальному закладі «Попаснянський районний центр надання соціальних послуг» запрацювало Відділення для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Про це повідомила прес-служба Луганської ОДА, передає Час Пік.

Проєкт «Забезпечення соціальними послугами осіб, які постраждали від насильства, шляхом створення стаціонарного відділення для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» реалізовано громадською організацією «Соціальний простір».

Відкриття цього відділення, його капітальний ремонт та оснащення приміщень меблями та технікою здійснено за фінансової підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру у сумі 564 701 грн та за співфінансування Попаснянської райдержадміністрації (районний бюджет) – 649 798 грн.

«Притулок є третім на Луганщині. Перші два відкрито у містах Рубіжне та Кремінна, – зауважила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук. – Такі заклади дуже необхідні як для жінок, так й для чоловіків, які постраждали від домашнього насильства. Ці люди потребують на соціальну, психологічну, правову допомогу від кваліфікованих спеціалістів. Упевнена, досвід цих трьох міст стане прикладом для громад, які долучаться до цього важливого соціального проєкту».

Також вона повідомила, що заплановано відкриття соціальних квартир у Лисичанську та Сєвєродонецьку. У Новоайдарській громаді облаштовано спеціалізовану кімнату для роботи із кривдниками. Найближчим часом заплановано її відкриття.

«Наші підопічні перебуватимуть тут від одного до трьох місяців. Сюди вони можуть потрапити за направленням поліції або мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, яка діє у місті, а також за направленням уповноваженого органа місцевої влади», – розповіла завідувач відділення Ірина Хоматова.

Денний центр розрахований на десять осіб. Він містить три житлові кімнати, кухню, санвузол, кімнату для відпочинку та дитячий ігровий куточок.

Минулого року у Луганській області надійшло 4500 офіційних звернень з приводу вчинення домашнього насильства, що на 67 % більше, ніж у 2019 році.

Це результат широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи, яка організована обласною владою спільно з міжнародними партнерами. Тому потерпілі стали більше довіряти владі. Також це доводе, що проблема домашнього насильства та насильства за ознакою статі втрачає статус приватності.

Читайте ще: Держава виплатить по 8000 гривень ФОП та працівникам, що постраждають від карантину у "червоних" зонах

​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: