07.05.2021, 20:36

Для жителів Луганської області доступна карта сортування вторсировини: як скористатися

карта

22 квітня, до міжнародного Дня Землі, активісти запустили нову онлайн-платформу для комфортного сортування вторсировини.

У тому числі, Національна карта пунктів прийому вторсировини доступна для жителів Луганської області, повідомляє Час Пік.

На карті за лічені секунди можна відшукати, додати або прибрати точки збору в будь-якому місці. Допоможе це зробити широка мережа відміток (спеціалізовані пункти, баки для сортування, станції).

Кожна точка на карті містить актуальні дані про години роботи, адресу та контакти.

Проєкт розроблений командою Всеукраїнського молодіжного руху "Let's do it Ukraine" за підтримки Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру. Генеральний партнер - компанія РерѕіСо Україна за підтримки Фонду PepsiCo Foundation спільно з Міжнародним молодіжним рухом "School Recycling World".

Організатори закликають жителів Луганщини бути активними та ініціативними, тобто ділитися актуальною інформацією про сортування з іншими людьми. Серед активних учасників проводитимуться конкурси та розігруватимуться призи.

"Закликаємо активних громадян вносити зміни: додавати пункт, якщо його немає на карті, видаляти, якщо з певних причин він більше не працює. Для редагування необхідно надати контакти, вказати адресу, фракції і, по можливості, прикріпити фото. Дані перед оновленням проходять перевірку групою модераторів-добровольців. Це дозволяє попередити появу недостовірної інформації. Тільки завдяки спільній роботі ми можемо створити карту, яка буде корисною у всіх куточках України: від великих міст до маленьких селищ", - зазначила Президент Всеукраїнського молодіжного руху "Let's do it Ukraine" Юлія Мархель.

Проєкт покликаний підвищити ефективність екожиття громадян як регіону, так і всієї України. У цьому допоможуть, зокрема, рекомендації, які міститися на платформі.

Планується, що до 2023 року карта буде максимально покрита точками прийому, після чого головним завданням стане підтримка та оновлення наявної інформації.

Ознайомитися з картою, а також вказівками щодо її використання можна ]]>за посиланням.]]>

Читайте також: На Луганщині третю добу триває страйк шахтарів: під землею залишаються 14 гірників

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк