27.08.2021, 15:18

Заборона на відключення населення скасована: ЛЕО з 9 вересня починає знеструмлення боржників в області

Ольга Романец | Всі новини автора
коммунальные платежи

З 09.09.2021 ТОВ "ЛЕО" починає відключення споживачів за заявкою постачальника, що мають заборгованість за використану електричну енергію.

Про це повідомляє прес-служба ЛЕО, передає Час Пік.

В Україні набув чинності закон, що скасовує "карантинну" заборону на відключення споживачів від мереж.

"76 мільйонів гривень... Саме стільки, за даними постачальника, заборгували на середину серпня споживачі підконтрольної частини Луганської області за електроенергію, з них понад 20 млн грн - борги, які не сплачувалися за спожиту електроенергію три і більше місяців. Через це тисячі будинків за законом можуть залишитися без світла", - повідомили в ЛЕО.

При цьому наголошується, що відключити електроенергію можуть навіть за незначний, на перший погляд, борг в 200 гривень.

У ЛЕО відзначили, що через борги оператор системи розподілу також недоотримує необхідні кошти, а на ряду з тим, енергокомпанія також несе свої зобов'язання.

"ТОВ "ЛЕО" закликає споживачів перевірити, чи не має заборгованості. Якщо є - якомога швидше її сплатити. Ми повинні виконувати поточні та капітальні ремонти ліній електропередач і підстанцій. У такій ситуації ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" дуже складно забезпечувати безперебійне постачання електроенергії споживачам... Заплатіть за спожиту електроенергію, щоб не залишитися без світла!",- закликають в ЛЕО.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк