31.08.2021, 16:57

Задержанного контрразведкой СБУ агента ФСБ РФ будут судить в Северодонецке

Ольга Романец | Всі новини автора
СБУ

За матеріалами контррозвідки СБУ перед судом постане бойовик, який за завданням ФСБ РФ готував терористичний акт на території України. Його метою був провідний фахівець з розробок перспективних зразків військової техніки та озброєння для ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ в Луганській області, передає Час Пік.

В ході досудового розслідування слідчі СБУ задокументували, що зловмисник в'їхав на підконтрольну територію нашої держави з РФ і за завданням спецслужби планував підірвати автомобіль з військовим фахівцем. Для цього він хотів використовувати саморобний вибуховий пристрій.

За наявними даними, ліквідація громадянина України повинна була бути помстою російських спецслужб через його свідчення в одній зі справ СБУ. А саме - у провадженні про агентурну мережу ФСБ РФ, що розкрилася в лютому 2021 року (її завданням було отримання і передача представникам російської спецслужби інформації з обмеженим доступом у сфері оборони).

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури слідчі СБУ зібрали достатні докази. Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Читайте також: Незаконно засудженому українцю в Росії примусово зробили щеплення від COVID-19, - омбудсмен

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк