16.11.2021, 12:25

Сміттєпереробний завод на Луганщині: у ЛОДА визначились із місцем будівництва

Ольга Романец | Всі новини автора
завод

Влада Луганщини не відмовилася від ідеї будівництва заводу з переробки сміття на території області. Підприємство планують розмістити неподалік Лисичанська на місці покинутого кар'єру.

Про це у своєму відеозверненні у соціальній мережі Facebook розповів голова Луганщини Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Він зазначив, що будівництво цього заводу - дуже дорогий проєкт, який потребує особливої ​​уваги.

"Через окупацію частини Луганської області всі великі міста залишилися на окупованій території, і генерація сміття не така велика. Будівництво такого заводу - це дорога ідея, і тут треба прораховувати все: кількість сміття, що генерується населенням, логістику, щоб його звозити, сортування. Дуже багато питань", - сказав Гайдай.

Він також зазначив, що вже обрано орієнтовний майданчик для будівництва заводу.

"Ми не стоїмо осторонь, зараз займаються цим аудитом, у нас вже є орієнтовний майданчик у непрацюючому кар'єрі. Він віддалений від самого міста Лисичанськ, для того, щоб не було жодного забруднення", - додав Гайдай.

Нагадаємо, як повідомляли у Департаменті житлово-комунального господарства Луганської ОДА, будівництво об'єкту планується здійснювати у три черги, розраховане воно на 7 років.

Об'єкт планують розмістити більш ніж на 33 га в південній частині Лисичанська в районі крейдяного кар'єру, біля діючого полігону побутових відходів в лічених сотнях метрів від житлових будинків мікрорайонів заводу ГТВ. Більш ніж половина цієї ділянки призначається для складування сміття.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк