18.11.2021, 17:44

В Україні виявили село, в якому проживає всього одна людина

село

З карти України зникає село Червоне, яке знаходиться в Тернопільській області. На сьогоднішній день там проживає всього одна людина.

Про це повідомив Мечищівський сільський голова Василь Сидорович, передає Час Пік з посиланням на "Суспільне".

"Ми жартуємо часто з ним, що він тут і голова, і староста. Він сам собі дає раду. Садить город: бараболку, капусту, кукурудзу, сіє овес, пшеницю. Він, як один показник на всю область - на все село один житель, у нього один кінь, одна корова", - зазначає Сидорович.

За його словами, ще два роки тому з цього села п'ятеро дітей ходили в Мечищівську школу. Крім того, раніше в селі був магазин, зараз ніякої інфраструктури немає.

Михайло Чавурський, як звуть єдиного жителя села, дійсно виконує всі роботи самостійно.

"Кажуть, в цьому селі колись було 75 будинків і 56 дітей, які ходили в школу. Я теж тут ходив до школи - до 4 класу. Потім вже в Мечищів ходили. Заросло тепер все, нічим хвалитися тепер в селі. Людей немає, будинки впали", - розповів чоловік у проєкті "Історії (не) забутих сіл Тернопільщини".

За словами історика Богдана Климка, село дуже старе. До 1946 року воно називалося Молохів.

"Ця назва походить ще з дохристиянських часів. Від імені стародавнього бога Молоха. На цій території проводили жертвопринесення. Очевидно, відтоді назва Молохів залишилася за цією територією", - стверджує історик.

Читате також: Українець створив унікальний транспорт, який нікого не залишає байдужим (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк