11.02.2022, 18:03

На Рівненщині сталася сутичка між копачами бурштину та співробітниками СБУ: поранено 8 осіб

сбу

У Рівненській області сталася сутичка між нелегальними копачами бурштину та співробітниками Служби безпеки України. В результаті - поранення отримали 5 цивільних осіб та 3 силовиків.

Територіальне управління ДБР у Хмельницькій області проведе перевірку щодо правомірності дій співробітників СБУ, передає Час Пік з посиланням на прес-службу відомства. 

За попередньою інформацією, інцидент між правоохоронцями та цивільними стався в четвер, 10 лютого, близько 17:00 неподалік села Єльне Сарнинського району.

"Співробітники Служби запідозрили їх (цивільних, - ред.) у незаконному видобутку бурштину і хотіли перевірити цю інформацію. Копачі почали чинити опір працівникам СБУ, влаштували бійку із застосуванням ножів, сокир та бензопил, а співробітники СБУ, у свою чергу, почали стріляти з вогнепальної зброї", - йдеться в повідомленні. 

В результаті інциденту 5 цивільних осіб отримали вогнепальні поранення і були госпіталізовані. 

"У чотирьох з них вражені ноги, у одного з постраждалих рана передпліччя. Поки їхньому життю нічого не загрожує. Тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється", - уточнили в ДБР. 

На даний момент правопорушення кваліфіковано як перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням зброї. 

У свою чергу, в прес-службі СБУ зазначають, що саме копачі напали на них.

"Чоловіки не реагували на законні вимоги правоохоронців і завдали поранення кільком співробітникам Служби. Співробітники СБУ, діючи в рамках закону і зважаючи на обставини, змушені були застосувати зброю, щоб припинити злочинні дії нападників", - сказано в повідомленні.

Троє силовиків в результаті інциденту отримали поранення.

Читайте також: На Луганщині виявлено схрон ворожої диверсійної групи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: