05.05.2022, 22:49

Гайдай розповів про поточну ситуацію в Луганській області

гайдай

Ситуація на Луганщині дуже складна. Деякі населені пункти зруйновані практично повністю, але після перемоги все буде відновлено.

Про ситуацію в регіоні повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Продовжуються спроби прориву з боку Рубіжного. Попасну далі стирають просто з лиця землі і намагаються також там прорватися. У населеному пункті Боровеньки теж щоденні спроби прориву. І в нас є ще один населений пункт, теж гаряча точка, це Воєводівка", - розповів Гайдай. .

У Рубіжному, Попасній та Воєводівці йдуть вуличні бої. На територію цих населених пунктів проривався супротивник, проте захисники Луганщини його вибивали.

Глава Луганщини прокоментував відео із Попасної, яке оприлюднив CNN.

"Понад два місяці щоденних бомбардувань та обстрілів, вони не можуть пройти просто так безслідно. Місто насправді росіяни знищили повністю. Ті залишки, кістяки якихось будівель - це вже не місто, це залишки його, на жаль. Після перемоги потрібно буде відновлювати не тільки інфраструктуру, а й усі будинки без винятків.Там найжорстокіші бої ведуться вже не перший день, не перший тиждень і не перший місяць. І те, що там наші хлопці відчувають ту силу, яку кидають туди. Іноді це батальйонами, обов'язково - приватні військові компанії присутні з боку росіян", - розповів голова області.

Він утримався від прогнозів руйнувань Луганщини, бо стріли йдуть регулярно, і кожну хвилину руйнуються будівлі.

Читайте також: Ситуація може змінитися будь-якої миті: Гайдай звернувся до жителів Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк