11.06.2022, 22:34

Окупанти готують "живий щит" з мешканців Маріуполя, - радник мера

мариуполь

В окупованому Маріуполі росіяни готують "живий щит" з мешканців міста. Днями було отримано інформацію про початок фортифікаційно-будівельних робіт у проміжку між ринком "Азовський" та будівлею колишнього супермаркету OBI.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram, передає Час Пік.

За його словами, пізніше окупаційна влада почала давати обережні "анонси" про те, що це нібито будівництво "модульних будинків для безпритульних маріупольців".

"Ми перевірили всю цю інформацію, і ось про що можна говорити зараз спираючись на інформацію від кількох джерел з оточення окупаційної влади Маріуполя та Маріупольського району: дійсно, окупаційна влада планує будівництво багатоквартирних будинків, що швидко зводяться, за технологією, схожою на будівництво торгових центрів типу "Метро" . Власне - тимчасова металева будка на кшталт великої побутівки. Проте головне не це. За кількасот метрів від будинків окупанти готують лінію оборони, включаючи окопування важкої техніки", - зазначає Андрющенко.

Таке розташування фортифікацій, як стверджує Андрющенко, унеможливлює завдання ударів артилерії по укріпленням окупантів.

Читайте також: Спроба роздачі паспортів РФ у Херсоні провалилася, їх ніхто не взяв, - Єрмак

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк