30.06.2022, 18:20

"Укрпошта" припиняє роботу на окупованій частині Херсонщини: що буде з виплатами

укрпочта

Херсонська дирекція АТ "Укрпошта" припиняє діяльність на окупованій частині регіону до відновлення українського контролю.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської міської ради у Facebook, передає Час Пік.

"На жаль, це правда. Дирекція припиняє свою діяльність на території Херсонської області. "Укрпошта" трималася чотири місяці в умовах окупації. Виплачували людям пенсії та соціальну допомогу. З перших днів окупації ми перестали отримувати грошове підкріплення на виплату пенсій. Збирати гроші за рахунок сплати комунальних та грошових переказів ставало дедалі важче. На зборах трудового колективу було оголошено про те, що "Укрпошта" не буде більше працювати на окупованих територіях у Херсонській області. Відновлення роботи можливе лише за української влади", - зазначив представник компанії.

За його словами, після деокупації "Укрпошта" виплатить заборгованість з пенсій та соціальної допомоги за весь період. Пенсії не скасовуються, вони акумулюватимуться на рахунках "Ощадбанку". Отримати виплати можна на підконтрольній Україні території.

"Весь колектив робив усе можливе, щоби пенсіонери отримували пенсію чотири місяці окупації. На жаль, зараз це робити стало неможливим", - додав представник "Укрпошти".

Читайте також: Що відбувається в окупованому Херсоні: переведення шкіл на російські програми, тиск на працівників Укрзалізниці, sim-картки за паспортами

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк