06.08.2022, 09:32

Окупанти змушують мешканців зруйнованих міст Луганщини за їжу та воду йти на "референдум"

Луганская, война

На окупованій території Луганської області російські "визволителі" активізували "агітаційно-роз'яснювальну складову" підготовки до "референдуму". Окупанти зруйнували міста та села, а тепер змушують бездомних людей йти на референдум в обмін на їжу та питну воду.

Така ситуація склалася у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Попасній, Рубіжному, Гірському, Золотому та населених пунктах цих громад. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

"Окупанти фактично знищили ці міста, зробили безхатченками сотні тисяч людей, 90 % з яких евакуювалися. Багато із тих, хто залишився, мешкає у підвалах та сховищах. Спочатку їх звільнили від усього, а тепер вимушують з’явитися на псевдореферендум", - написав Гайдай у Telegram.

За словами голови Луганської ОВА, окупаційна "влада" та колаборанти під виглядом надання продуктів харчування або будівельних матеріалів організують зустрічі з населенням на окупованих територіях та "обробляють" людей.

"Виманюють персональні дані, закликають йти на так званий референдум, вимушуючи людей обмінювати волю на їжу, питну воду та OSB-плити", - пише Гайдай.

Читайте новини регіону:

Людські черепи на парканах: Страшні реалії окупованої Попасної

"Голуби скасовуються!": В окупованому Сєвєродонецьку "урочисто" відкрили поштове відділення

"Полювання триває": Окупанти посилили насильницьку мобілізацію на захоплених територіях Луганщини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк