15.08.2022, 17:49

"Волевиявлення" не буде? Окупанти почали "зливати" питання псевдореферендуму на захоплених територіях

Марина Началова | Всі новини автора

Російська пропаганда почала просувати у маси тезу про те, що "референдум" про приєднання окупованих територій України до РФ найближчим часом не відбудеться.

Раніше ходили розмови про те, що псевдореферендум нібито має відбутися 11 вересня - на цю дату призначено єдиний день голосування в Росії.

Залишилося менше місяця до "заповітної дати", а підготовка до "волевиявлення" на окупованих територіях, м'яко кажучи, сильно гальмує.

Ворожі пропагандисти почали говорити про те, що підготовку до "референдуму", схоже, припинено на всіх захоплених територіях.

Як зазначається, голосування організувати можуть хіба що на Луганщині, яка майже повністю перебуває під контролем РФ. І саме там окупаційна влада про "референдум" не кричить. На Херсонщині відсутні "держструктури". У "ДНР" вже говорять про те, що "референдум" слід проводити після "звільнення" всієї області. А на Запоріжжі "електоральному пориву" заважає ситуація навколо ЗАЕС.

Пропагандисти зазначають, що "святкового волевиявлення" разом із Росією на окупованих територіях поки що не очікується. Якщо раніше Кремль і мав такий план, то тепер, схоже, його знято з порядку денного.

Дивіться ще:

Цілі втрачені, психіка не витримує: "Війська ЛНР" відмовляються воювати за територію "ДНР"

Реалії окупованого Сєвєродонецька: черга за водою, пересувна "помивочна" та стаціонарна "харчевня"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк