26.01.2023, 11:42

Російські окупанти перетворюють Луганщину на концтабір

Луганская, война / Иллюстративное фото / Открытый источник

На Луганщині тривають запеклі бої. Сили оборони України з важкими боями рухаються вперед, а російські окупанти продовжують терор мирного населення на захоплених територіях.

Поки українські воїни відвойовують територію Луганської області, російські загарбники лютують на окупованих територіях. Вони посилили режим фільтраційних заходів та проводять вибіркові рейди по населеним пунктам. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

За словами Гайдая, людей, які не сподобалися, окупанти відвозять до луганської в'язниці, звідки ті практично не повертаються.

У деяких окупованих населених пунктах регіону росіяни облаштували приміщення для жорстких допитів місцевих жителів.

Також на окупованій території Луганщини росіяни планують створити 7 в'язниць. Там утримуватимуться ті, хто відмовляється воювати, дезертири та мирні люди, яких окупаніти запідозрять у зв'язках із ВСУ.

Ймовірно, окупанти скаженіють після точних "прильотів" по розташуванню живої сили у тилу. Напередодні ЗСУ успішно "відпрацювали" по цілям у Рубіжному та Кремінній.

По місцю дислокації окупантів у Кремінній було випущено 6 ракет HIMARS, дві з них влучили в ціль. А у Рубіжному "прилетіло" у готель, де оселилися російські окупанти.

Нагадаємо, на думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російська армія готується до великого вирішального наступу в Луганській області.

Однак окупанти бояться й великого наступу української армії. Мабуть тому зводять нові укріплення та оборонні позиції на Луганщині.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк