01.04.2023, 20:48

Могли звільнити за 3-4 дні: Гайдай пояснив, чому ЗСУ не зайшли до Сватового та Кремінної у 2022 році

гайдай

Під час харківського контрнаступу 2022 року українські військові підійшли впритул до Сватового та Кремінної у Луганській області, але не стали їх звільняти.

Чому Сили оборони зупинилися у 2022 році і не зайшли до міст регіону - розповів екс-глава Луганської ОВА Сергій Гайдай в інтерв'ю "]]>Ми-Україна]]>", передає Час Пік.

"Якщо переговорити з комбригом, який командував тим напрямком, то навіть він скаже, що Сватове вони могли звільнити за 3-4 дні, чому зупинилися? Все-таки наші військові, вони планують свої дії набагато ретельніше, ніж наші вороги, і слава Богу" - сказав Гайдай.

За словами Гайдая, був момент, коли під час відступів росіяни покинули Сватове, і місто було порожнім. Але якби українська бригада зайшла до Сватового, не мала б прикриття флангів.

"Не можна заходити кудись, відриватися від тилу, від резервів та заходити далеко. Тому що можна опинитися в оточенні. А там із Троїцького, з гори, спустилися б просто росіяни, і була б величезна проблема", - пояснив Гайдай.

Екс-глава ЛОВА додав, що під час наступальних операцій війська повинні мати два резерви: один - щоб зайняти позиції, другий - для заміни тих, хто не може далі воювати. У випадку з окупованими містами Луганської області українські військові не мали достатнього резерву.

"Наші військові не очікували, що ворог так далеко бігтиме. І коли вони займали міста, раділи та дивувалися, але розуміли, що далеко йти не можна все одно. Ми могли і до Кремінної зайти. Але ситуація щодо Бахмута трохи змінила плани", - відзначив Гайдай.

Читайте також:  Біля Білогорівки військові ліквідували сотню росіян за тиждень, - ЛОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк