18.05.2023, 12:41

У ЛОВА розповіли, в якому населеному пункті залишився один житель

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Сватівський район

Звільнені населені пункти Луганської області перебувають під щоденними обстрілами, там залишилось мало людей. Частину з них евакуюють, деякі люди відмовляються. Так в одному селі Сватівського району залишився лише один місцевий житель.

Про це повідомила ]]>пресслужба]]> Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

Повідомляється, що у звільнених населених пунктах Коломийчиської громади наразі проживає по декілька осіб. Їх вмовляють евакуюватися задля своєї безпеки, проте не всі погоджуються. У Стельмахівці до війни проживало понад 500 осіб, проте зараз там залишився лише один мешканець, який проти евакуації:

"До прикладу, зі Стельмахівки протягом останніх тижнів виїжджати не хотів ніхто – люди майже весь час проводили у підвалах. Втім, на початку тижня нам вдалося вмовити евакуюватися чоловіка, а вчора – ще чотирьох місцевих жителів, серед яких одна людина з інвалідністю. Вони вже у безпеці – розселенням та забезпеченням всім необхідним займається Коломийчиська військова адміністрація", — йдеться у повідомленні ОВА.

Також у пресслужбі додають, що росіяни намагалися атакувати поблизу сусіднього Новоселівського. Нагадаємо, що цей населений пункт спорожнів декілька місяців тому, зараз там не проживає взагалі ніхто.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Одразу після школи: на окупованій Луганщині підвищили призовний вік для чоловіків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк