18.05.2023, 19:25

Чоловіків затримують та відправляють до польових таборів: окупанти намагаються створити резерв із мешканців Луганщини

полевой лагерь

На окупованій території Луганської області росіяни намагаються створити резерви з місцевих мешканців. Чоловіків затримують та відправляють до польових таборів.

Про це ]]>повідомила]]> заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram, передає Час Пік.

"В окремих населених пунктах на тимчасово окупованій території України російські загарбники здійснюють облави і затримання  місцевих мешканців. Під час облав усіх затриманих перевіряють на лояльність до окупаційного режиму, а чоловіків, які за віком можуть бути призвані на військову службу, заарештовують, переважно за надуманими приводами. Заарештованих у такий спосіб відправляють як правило до спеціально обладнаних польових таборів, в яких вже перебувають завезені з російських в’язниць злочинці, які погодились  брати участь у бойових діях", - пише Маляр.

За її словами, наразі на території Луганщини, поблизу населених пунктів Рогове та Можниківка, облаштовано кілька таких таборів. До них під конвоєм з Росії доставляються партії завербованих ув'язнених. Разом із ув'язненими утримуються чоловіки, затримані за незначні правопорушення та які не погодилися підтримувати окупантів.

"До кінця травня очікується збільшення чисельності особового складу таборів з прибуттям ще двох партій в’язнів з росії, засуджених переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю. На сьогодні в зазначених таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводяться інтенсивні заходи бойової підготовки, які заплановано завершити протягом одного місяця. Після проходження в’язнями курсу бойової підготовки, з ними буде укладено контракти, які передбачають обов’язкову участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України", - додала заступник міністра.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Чи буде звільнено Лисичанськ до кінця року та хто готовий відразу повернутися додому, - результати опитування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк