26.05.2023, 22:09

Найближчим часом росіяни готують ядерну провокацію на Запорізькій АЕС, - ГУР

запорожская аэс

Росіяни планують провокацію на Запорізькій АЕС. Імовірна імітація удару по об'єктах з метою звинуватити надалі Україну.

Відповідну заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі ]]>РБК-Україна]]>, передає Час Пік.

"За останньою інформацією, окупанти продовжують елементи ядерного шантажу та ядерного тероризму. Найближчим часом вони готують провокацію, а саме - імітацію удару по об'єктах Запорізької атомної станції з елементами витоку ядерних матеріалів. Для цього на території ЗАЕС окупантами вже розміщено відповідні засоби поразки", - Сказав Юсов.

За його словами, відразу після цього росіяни мають намір задіяти експертів "Росатому" для "фіксації" ударів. Також можуть бути запрошені представники міжнародних структур та організацій, зокрема МАГАТЕ.

"Мета цієї провокації - звинувачення України в нібито обстрілі Запорізької атомної станції. Але головна мета росіян - це перешкоджання діям українських Сил безпеки та оборони щодо звільнення наших окупованих територій на Сході та Півдні України. Адже після цього окупанти можуть вимагати мораторій на військові дії", - пояснив представник військової розвідки України.

Він зазначив, що подібні провокації з використанням елементів ядерних матеріалів, а також хімічної зброї російські окупанти найближчим часом можуть організувати по всій лінії фронту на Сході та Півдні країни.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк