31.05.2023, 13:56

Рецидивіст із Сєвєродонецька, який збирав та "зливав" ворогові розвіддані, отримав 15 років в'язниці

15 лет тюрьмы получил предатель, который "сливал" врагу разведданные

Зрадник, який "зливав" у РФ дані про оборону північних рубежів України, отримав 15 років в'язниці. Кілька років тому він переїхав до Чернігівської області як переселенець із Донбасу.

СБУ зібрала беззаперечні докази на ще одного російського агента, який збирав розвіддані про оборону прикордонних районів Чернігівської області. Злочинцем є неодноразово засуджений мешканець Сєвєродонецька, який раніше відбував покарання за крадіжку та розбій. Про це повідомляє прес-служба 3 управління ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

За даними слідства, ворога цікавили місця базування підрозділів СБУ, Збройних Сил України, Держприкордонслужби, поліції і ДСНС. Крім того, ворожий агент планував передати своєму російському куратору локації однієї з районних лікарень та місцевої військово-цивільної адміністрації.

"Декілька років тому рецидивіст переїхав на Чернігівщину як переселенець зі сходу України.

На початку повномасштабного вторгнення його завербував представник російської спецслужби, який надав агенту оперативний псевдонім «Тор» і визначив завдання розвідувально-підривної діяльності.

За вказівкою агресора їхній поплічник фотографував українські об’єкти з прив’язкою до місцевості та позначав їхню геолокацію на електронних картах", - йдеться в повідомленні.

Зрадник "зливав" здобуті відомості російській спецслужбі через месенджер. За кожне виконане завдання окупанти обіцяли йому до 3 тис. грн на банківську картку. Його затримали контррозвідники СБУ у жовтні минулого року.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

15 лет тюрьмы получил предатель, который "сливал" врагу разведданные 15 лет тюрьмы получил предатель, который "сливал" врагу разведданные 15 лет тюрьмы получил предатель, который "сливал" врагу разведданные

І доки російські спецслужби продовжують вишукувати та вербувати зрадників серед українців, російські пропагандисти невпинно штампують фейкові сюжети на окупованих територіях. На цей раз зняли черговий "сенсаційний" матеріал про Рубіжне.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк