19.09.2023, 19:35

"Нормальна людина там не витримає": Сєвєродончанка побувала вдома та розповіла про обстановку у місті

северодонецк

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку жити на постійній основі неможливо. Максимум можна навідатися до міста, подивитися, що з житлом, але залишатися - умов немає.

Сєвєродончанка, яка нещодавно побувала вдома, розповіла про реальну обстановку в місті, передає Час Пік з посиланням на "]]>Трибун]]>".

Валентина вже понад рік мешкає на Київщині. Через смерть батька, якого спочатку поховали у дворі, а зараз перепоховали на місцевому цвинтарі, вона змушена була поїхати до Сєвєродонецька.

"Я поїхала подивитися, де він тепер буде лежати, взяти російське свідоцтво про смерть, щоб оформити в Україні згідно до законодавства факт його смерті. Подивитися, що з батьківським будинком, моєю квартирою, квартирами брата та інших родичів", - розповіла жінка.

Вона провела у місті п'ять днів. Проте ночувати їздила до будинку батьків у Борівське.

"Жити у Сєвєродонецьку просто неможливо. Не знаю, як я все це витримала. Не розумію, як там живуть люди постійно... У Сєвєродонецьку, там, де наша квартира, на вулиці Донецькій, немає світла в будинку, холодно та сиро, тому що десь прорвало трубу і в підвалі не висихає. Ночувати там мені не хотілося, там просто кілька годин залишатися не було комфортно!", - ділиться враженнями сєвєродончанка.

Вона зазначила, що всупереч чуткам, далеко не всі квартири у місті розкриті. Деякі квартири так і стоять з лютого. Але в цьому теж можна критися жах.

"Не могла потрапити до квартири брата. Вирішила стукатися до сусідки, штовхнула двері, а там сухий труп. Також у Сєвєродонецьку багато мишей. Вони їдять усе - не просто крупи або щось, що залишилося, а обшивку з дермантину на кухонному куточку, меблі, одяг, взуття, тіла людей", - ділиться жінка.

Життя у місті помітне лише в районі ринку. Там люди обговорюють новини, щось продають та купують. Якість продуктів, які завозять до магазинів, жахлива. Люди переважно виживають на гуманітарку.

"Вони там всі на гуманітарці або щось крадуть. Сусідка по квартирі така худа стала, хоча була жінкою в тілі. Каже: "Все добре, мені дали макарони". А я дивлюся на неї і кажу: "Ну, Людо, які макарони? Тобі нагадати, якою ти була раніше? З яким манікюром ходила, як виглядала у своїй шубі 54 розміру? А зараз що?". Скажу так: нормальна людина там не витримає ні фізично, ні морально", - підсумувала мешканка Сєвєродонецька.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: У Сєвєродонецьку оголосили про знесення будинків: що власники квартир можуть зробити зараз

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк