04.10.2023, 13:14

Пограбовані квартири, сміття та руїни: як Сєвєродонецьк виглядає у зображеннях нейромережі

северодонецк квартира

Зруйновані будинки, розкриті та розграбовані квартири, гори сміття - сьогоднішня реальність Сєвєродонецька. До початку вторгнення російської армії ніхто й уявити не міг, що місто перетвориться на руїни, а життя в ньому зникне.

Нейромережа згенерувала зображення окупованого Сєвєродонецька "в усій красі" - з новими проблемами, які виникли внаслідок обстрілів, мародерства, повної байдужості до людей, які там залишилися, повідомляє Час Пік.

Поки незаконна "влада" Сєвєродонецька бреше про фантастичне "відновлення", про "ремонтні роботи", про те, як у місті "багато людей", свідчення очевидців підтверджують протилежне. Будинки, які отримали серйозні пошкодження, обвалюються, понад 100 багатоповерхівок потрапили до списку на знесення, світло та вода є далеко не скрізь, хоча мешканці отримують платіжки за комунальні послуги стабільно.

Сєвєродончани, які побували в рідному місті в останні місяці, стверджують, що нормальна людина там просто не зможе вижити. Навіть ніч провести у сирій та холодній квартирі, без світла, без води, без зв'язку із зовнішнім світом та з розумінням, що у разі небезпеки ніхто не захистить, - проблема.

Цю атмосферу і зобразила нейромережа, в уяві якої окупований Сєвєродонецьк - це покинуте місто, місто, де смерті більше, ніж життя.

 

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Біль та розпач: як Лисичанськ в окупації зображує нейромережа (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк