04.11.2023, 14:35

​​Блокування Viber, WhatsApp та Google: окупанти розповіли, коли з'явиться мобільний інтернет на Луганщині

оккупанты рассказали, когда появится мобильный интернет на Луганщине

У більшості населених пунктів на території окупованої Луганщини заблоковано месенджери Viber, WhatsApp та пошукова система Google. У "ЛНР" прокоментували шанси на включення мобільного інтернету.

Окупаційні ресурси повідомили, чому на території окупованої Луганщини заблоковано месенджери Viber, WhatsApp та пошукова система Google, повідомляє Час Пік.

Як заявили у т.зв. "ЛНР", роботу WhatsApp та Viber блокує Роскомнагляд. Через Viber нібито передавалася інформація про військові об'єкти та інфраструктуру, а також дані про геолокацію для завдання ударів, а WhatsApp - це американський месенджер, й належить забороненій в РФ компанії Meta.

Нагадаємо, окупанти заблокували роботу месенджера Viber та відключили мобільний інтернет на території окупованої Луганщини у 2022 році. WhatsApp тривалий час залишався одним із найстабільніших месенджерів та практично єдиним більш-менш захищеним доступним каналом зв'язку з вільною територією України. Окупанти почали блокувати WhatsApp у вересні 2023 року.

Що стосується блокування пошукової системи Google, окупанти заявили, що змушені піти на такий крок, оскільки в "ЛНР" діє військовий стан.

У прифронтових населених пунктах місцеві жителі не мають доступу ані до дротового Інтернету, ані до мобільного. Там, де люди мають можливість дивитися телевізор - вони бачать лише російські новини, не маючи доступу до українських каналів.

"Руський мир" дедалі більше відгороджує жителів окупованих територій від цивілізованого світу, занурюючи їх у інформаційний вакуум. При цьому, як повідомляють місцеві жителі, колаборанти та службовці "держустанов" все ж таки мають доступ до Інтернету.

Окупанти стверджують, що оператори зв'язку готові запустити мобільний інтернет на території т.зв. "ЛНР" будь-якої миті, як тільки буде дозвіл від військових. За словами голови Луганської ОВА Артема Лисогора, окупанти просто бояться, що люди дізнаються правду про об'єктивні події на фронті, а також почнуть передавати більше корисної для ЗСУ інформації.

"Бо в зворотному випадку вже не покажеш населенню лише не бойову частину ракети, як це було, до прикладу, тиждень тому – люди бачитимуть і зніматимуть влучання. І цих влучань значно збільшиться...

Для окупантів та колаборантів набагато краще, коли про штучність картини руського миру більшість не здогадується.

Тим часом, так званий "міністр цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій лнр" зібрався провести прямий ефір для спілкування із жителями окупованої Луганщини. В інтернеті, якого у більшості населення немає. Як і зв’язку. Розмова із дзеркалом", - йдеться у повідомленні ЛОВА.

оккупанты о блокировке WhatsApp и Viber на Луганщине

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк