17.11.2023, 15:36

Фаріон залишається?: Львівська політехніка видалила повідомлення про звільнення

Віктор Білий | Всі новини автора

Інформація про звільнення професора кафедри української мови Ірини Фаріон зникла з офіційних ресурсів Національного університету "Львівська політехніка".

Про це пише сайт "]]>Твоє місто]]>", передає Час Пік.

Копія наказу про звільнення мовознавця зникла з офіційних ресурсів вишу наступного дня після оприлюднення. Міністр освіти й науки Оксен Лісовий теж відредагував свій пост і видалив фото копії документа про звільнення Фаріон.

Журналісти звернулися до пресцентру Львівської політехніки, де їм відповіли: "Ми не коментуємо цю тему".

Копія наказу про звільнення Фаріон з'явилася на офіційному сайті університету та на сторінці у Facebook 15 листопада. Документ говорив, що її звільнено з 16 листопада. Втім, зараз сторінка з повідомленням про звільнення Фаріон на сайті політехніки доступна лише в кеші Google.

Нагадаємо, що скандал навколо Ірини Фаріон виник після її гучної заяви на початку листопада в інтерв'ю Яніні Соколовій про те, що російськомовні захисники не можуть вважатися українцями. Зокрема, йшлося про бійців бригади "Азов".

Після цього у суспільстві з'явився масовий резонанс. Багато публічних людей відкрито засудили слова Фаріон, у тому числі бійці "Азова". А студенти "Львівської політехніки" вийшли на мітинг і вимагали звільнення Фаріон.

На тлі обурення суспільства Фаріон опублікувала у своєму Telegram-каналі лист від студента з окупованого Криму, де він висловив їй свою підтримку. При цьому вона не приховала його особистих даних – студента затримала російська ФСБ.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Фаріон звільняють з університету, відкрито кримінальне провадження

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк