09.01.2024, 22:20

"Господарів немає і вже не буде": Окупований Лисичанськ перетворюється на місто-примару

окно

Ситуація у тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області стає все більш напруженою, у міру того, як жителі масово покидають місто, залишаючи багатоповерхові будинки практично безлюдними.

Попри раніше поширені заяви "почекунів" про те, що людей у місті "все більше і більше", повідомлення із сепаратистських чатів стали свідчити про зворотну тенденцію, передає Час Пік з посиланням на регіональний ТГ-канал "Трикутник".

Очевидці з Лисичанська описують район ГТВ, як гнітюче пустельний. Деякі стверджують, що великі багатоповерхові будинки, колись населені безліччю сімей, тепер лише нагадують про забуте минуле. Зараз навіть найзатятіші любителі "руського миру" та інші очікуючі "звільнення" пишуть про те, що кількість тих, хто живе в багатоповерхівках, істотно зменшилася:

"Зараз ГТВ такий безлюдний, що можна просто відкривати під'їзд і заходити до будь-якої квартири: господарів немає і вже не буде. Тільки у нашому під'їзді 8 квартир безхазяйних",

"ГТВ, будинок у двісті з невеликим квартир, а мешкають двадцять п'ять сімей", - пишуть місцеві жителі.

Ці свідчення говорять, що реальна демографічна ситуація в Лисичанську далека від оптимістичних заяв пропагандистів. Замість казок про "повернення" населення місто стикається з масовим відселенням, що в свою чергу створює виклики для окупаційних "влад", які прагнуть підтримувати та контролювати територію.

Нагадаємо, раніше голова Луганської обласної військової адміністрації повідомив про критичну ситуацію в тимчасово окупованому Лисичанську. Вже середина зими, а централізоване опалення так і не було включено, хоч його запуск росіяни обіцяли ще наприкінці вересня.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: "Низка населених пунктів без електроенергії": Через дефіцит фахівців окупанти не можуть подолати наслідки негоди на ТОТ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк