10.02.2024, 12:45

"Як завжди, все для людей": Жителі окупованої Луганщини обурені нарахуванням пені за прострочення оплати "комуналки"

Иллюстративное фото / Открытый источник

Жителі нових звільнених територій були переконані, що до повного відновлення міст їм не потрібно буде платити за "комуналку". Тепер вони сильно дивуються та обурюються, отримуючи "космічні рахунки" на оплату.

Жителі окупованих міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне свято вірили, що їм "вибачать" накопичені борги за комунальні послуги, тим більше, що багато хто за час окупації так й не отримав цих послуг, повідомляє Час Пік.

Наприклад, жителі Лисичанська були впевнені, що Татарстан візьме на себе всі комунальні витрати, і платити "комуналку" не обов'язково. Тепер їм доводиться оплачувати "космічні рахунки" за електроенергію, щоб уникнути вимкнення світла. А мешканців Рубіжного зобов'язали сплатити "комуналку" за період, коли в квартирах жили "понаїхавші".

Час "красивих обіцянок" закінчився. Тепер виявилося, що треба сплачувати накопичені борги, навіть якщо власники квартир не жили там й не користувалися комунальними послугами.

Мешканцям т.зв. "ЛНР", а тепер до них належать і жителі "нових звільнених" територій, повідомили, що у разі простроченого платежу за електроенергію абонентам нараховуватиметься пеня.

"Клієнтам "Енергозбут Луганськ" необхідно сплачувати рахунки за спожиту електроенергію з 1 по 10 число кожного місяця, наступного за розрахунковим. Якщо не вдалося сплатити у строк, сума оплати стає простроченим боргом. Для погашення заборгованості клієнт має 30 днів, а з 31 дня починають нараховуватися пені за прострочення платежу", - ]]>заявили ]]>в ТОВ "Енергозбут Луганськ".

Жителі "ЛНР" обурюються, але окупаційна влада на їх скарги уваги не звертає. Скільки ні плач, ні лайся, ні скаржся, а борги погашати доведеться...

"А яка пеня буде??? Чому ви платіжку приносите невчасно, й віддаєте не за адресою", "Пеню собі в лоб пустіть. Все для людей", "Як завжди все для народу, все для людей", "Уроди моральні, виводять людей, аби на комусь то нажитися", "Плачу строго за показаннями лічильника, прострочення немає, а борг у квитанціях пишуть... Додзвонитися в енерго неможливо", "І не тільки вони. Водоканал це взагалі. Усі математики світу не розберуться , як вони нараховують", "Ідіоти, у нас війна взагалі то йде і не всі можуть вчасно сплатити", "Там знають, що люди не збунтуються, від цього і таке ставлення", "Охреніли зовсім", - пишуть люди в коментарях.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк