10.02.2024, 13:30

На окупованій Луганщині водопровідна вода не придатна для вживання - ЛОВА

На оккупированной Луганщине водопроводная вода непригодна для употребления - ЛОВА

Мешканці окупованої Луганщини скаржаться на якість питної води, яка подається до будинків централізовано. Мало того, що вода з'являється за графіком лише на кілька годин, так й споживати її через її низьку якість просто неможливо.

Судячи з обіцянок окупантів, які вони роздавали у 2014 році, жителі "звільнених" 10 років тому територій вже мали жити "райським життям". Але щось пішло не так й настало "пізнє прозріння", повідомляє Час Пік.

Тепер жителі окупованої Луганщини мріють про прості радощі життя та звичайні людські умови існування. Зокрема, щоб вода у кранах була цілодобово, й щоб вживати цю воду можна було не ризикуючи потрапити до лікарні.

"Про вкрай низьку якість питної води, що поставляється у домівки централізовано, у так званій «лнр» заявили у «росспоживнагляді». Перед вживанням вона потребує ретельного очищення. Тобто, безпечніше за усе її використовувати виключно в технічних цілях.

Мова йде, передусім, про території, окуповані ще у 2014 році. Там інфраструктура не розбита бойовими діями і мала за ці майже 10 років якось підтримуватися. Але ні. Більш того, у багатьох містах вода в кранах з’являється погодинно. Люди звикли, окупаційна влада – звикла не звертати уваги", - ]]>повідомили ]]>у ЛОВА.

Така ж ситуація склалася й на окупованій території Донецької області. Там люди теж часто "добувають воду" зі снігу та дощу, а з кранів тече вода з "харчовими добавками" або вода кольору "шампань". Як визнають самі мешканці окупованого Донецька: "Ми - піддослідні пацюки".

Читайте також: "Як завжди, все для людей": Жителі окупованої Луганщини обурені нарахуванням пені за прострочення оплати "комуналки"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк