27.02.2024, 12:59

Величезні черги, незарахований стаж, хамство та відмови у виплаті надбавки: як жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного оформлюють "російські пенсії"

как жители Лисичанска, Северодонецка и Рубежного оформляют "российские пенсии" / Иллюстративное фото

Жителі так званої "ЛНР" сподівалися отримувати великі пенсії після обіцяного перерахунку пенсійних виплат за законодавством РФ. Але вийшло не так, як хотілося.

На окупованій Луганщині любителі "руського миру" та місцеві "почекуни" радісно потирали руки, мріючи отримувати великі пенсії від РФ. Натомість вони оббивають пороги "держустанов", стоять у величезних чергах за довідками, намагаються довести пільговий стаж, зароблений при Україні, повідомляє Час Пік.

На території окупованої Луганщини в основному люди отримують найменші – соціальні пенсії, незважаючи на всі обіцянки окупаційної влади та "красиві казки" російських пропагандистів.

"Жителям так званої "ЛНР" обіцяли перерахувати пенсії за законодавством рф. Казали про підвищення. Втім, людям не зараховують ані пільговий стаж, ані деякі записи у трудовій книжці щодо загально стажу. За відсутності відповідних документів доволі складно знайти підтвердження фактів роботи в трудових архівах. Тому, здебільшого люди отримують найменші – соціальні пенсії. Не дозволяють записатися на повторний прийом задля перегляду пенсійної справи. Найчастіше скаржаться жителі Лутугиного й Лисичанська", - ]]>повідомили ]]>у ЛОВА.

Наприклад, співробітники заводу "Азот", які залишилися у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку, не можуть оформити повноцінних російських пенсій. Навіть маючи "шкідливий" стаж, вони можуть розраховувати хіба що на мінімальні виплати.

Жителі окупованого Лисичанська повідомляють, що у "пенсійному просто хаос": талончиків на прийом дістати неможливо, в електронну чергу потрапити неможливо через відсутність інтернету, люди стоять у чергах по п'ять годин навіть для того, щоб просто поставити питання, але навіть вистояв цілий день у черзі, найчастіше вирішити проблему не вдається.

Є ті, хто радить брати талони на певну дату "за межами ЛНР", де є доступ до інтернету, а після "через волонтерів передати його рідним й на місці чекати" призначеної дати або самим виїхати та отримати доступ до електронної черги. Проте, такі поради лише дратують мешканців Лисичанська, які не розуміють, чому для вирішення будь-якого питання тепер потрібно виїжджати за сотні кілометрів.

оккупированный Лисичанск оккупированный Лисичанск

В окупованому Рубіжному ситуація не краща. Як повідомляють місцеві жителі, пенсіонери там просто помирають у величезних чергах до паспортного столу, намагаючись отримати потрібну довідку для переоформлення пенсії.

Читайте також: Пенсіонерам-ВПО з Луганщини можуть "заморозити" пенсії після 31 березня: що зробити, щоб не залишитися без виплат

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк