09.05.2024, 16:14

Оренда житла у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному: хто і за скільки користується нашими квартирами

квартиры лисичанск

У тимчасово окупованих Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному квартири нарозхват. Ще ніколи не було такого попиту на оренду нерухомості. Особливо на короткий термін.

Час Пік проаналізував, що відбувається на "ринку нерухомості" в містах "трикутника", і виявив нові "тенденції".

Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне перетворилися на умовну "Мекку" для гастролерів з РФ. Попит на оренду житла значно зріс, а разом з ним і виріс розмах так званих "ріелторських агенцій", які раді старатися в умовах відсутності законних власників житла.

Оренда квартир у Сєвєродонецьку

Серед населених пунктів "трикутника", поза сумнівом, за кількістю попиту та пропозицією оренди житла лідирує окупований Сєвєродонецьк. І за цінами також. У соціальних мережах регулярно з'являються оголошення про оренду нерухомості - як подобово, так і на тривалий термін. Звичайно, оголошення подаються з російських номерів і не розраховані на місцеве населення хоча б тому, що місцеві не мають доступу до інтернету, не мають мобільного зв'язку. В оренду пропонують квартири, які не мають пошкоджень, з меблями. Ціни можуть відрізнятися залежно від того, хто орендодавець - власник житла чи "посередник". Ціна на місяць може сягати 15 тисяч рублів. Цікаво, що персонажі, які цікавляться орендою, також цікавляться наявністю російських документів на житло.

фффф

ыв

вавам

акыа

цкпаыам

Контингент, який шукає квартири у Сєвєродонецьку для оренди, одразу видно. Писати настільки безграмотно російською можуть лише росіяни. А дехто навіть не знає, як називається місто, в якому хоче оселитися.

вапиви

Оренда квартир у Лисичанську

По Лисичанську оголошень менше, ніж по Сєвєродонецьку, але вони також з'являються регулярно. І, звичайно, є попит. Якщо виходити з кількості повідомлень, які публікуються в мережі, то попит значно перевищує пропозицію. Як це зруйноване місто стало таким популярним місцем? Все просто. По-перше, вихідці з російських глибинок не проти приїхати на заробітки та помародерити. По-друге, за російськими військовими підтягуються їхні сім'ї. Лисичанськ зараз не те місто - у ньому не ті люди, оскільки політика навмисного викорінення місцевого населення все ж таки працює.

Частіше оголошення подаються від імені приватних осіб, ніж від імені ріелторських агентств. Подобова аренда менш популярна. Вартість оренди квартири в Лисичанську нижча, ніж у Сєвєродонецьку. Але залишається спільне: ніхто не знає, чи справді законні власники житла знають, що їхні квартири здаються в оренду і в них проживають сторонні.

й

йй

ф

мс

Оренда житла у Рубіжному

У Рубіжному заповзятливі ділки не відстають. Наприклад, у місті можна винайняти квартиру подобово. Примітно, що місцеві жителі мають великі труднощі з тим, щоб потрапити додому, а от гастролерам - усі умови та "лояльна ціна" і блага цивілізації, про які місцеві вже забули.

п

Напрочуд кипуче життя

Варто розуміти, що оголошення з пропозиціями оренди житла публікуються паралельно з публікаціями незаконної "влади" все нових та нових списків "безхазяйних" квартир. За дивним збігом, ці дві течії ніяк не зачіпають одна одну. Хоча в обох випадках йдеться виключно про ті будинки, які вціліли. "Ринок нерухомості" міст "трикутника" вирує і сповнений різноманітності. За відсутності будь-яких комунікацій, житло виявилося живильним джерелом набивання кишень. Не своє - чуже житло. І судячи з того, що представники "адміністрацій" не б'ються за ласі квартири з "ріелторами", весь "ринок" за тими, хто стійко у справі. Принаймні це вигідніше, ніж реальне відновлення житлового фонду та будівництво нових будинків.

Читайте також: Будівництво нових об'єктів і відновлення старих: які "плани" щодо Лисичанська озвучують росіяни та чи схоже це на правду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк