25.06.2024, 08:26

На Луганщині окупанти створюють такі умови, за яких люди легко можуть залишитися без житла

На Луганщине оккупанты создают такие условия, при которых люди легко могут лишиться жилья

На окупованій території Луганщини російські "визволителі" продовжують "віджим" нерухомості. Окупанти створили такі умови, що навіть любителі "руського миру" можуть залишитись без квартир.

Російські окупанти на Луганщині продовжують "віджимати" квартири та будинки. Обіцяють не чіпати тих, хто має "правильно" оформлені документи на нерухомість. Але при цьому створено такі умови, що втратити квартиру можуть навіть ті, хто радісно зустрів "руський мир" та живе в окупації вже багато років, повідомляє Час Пік.

Власники житла мають за 30 днів зареєструвати свою нерухомість за російським законодавством. Зробити цього не можуть навіть ті, хто мешкає в окупованих містах. Наприклад, у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному та сусідніх населених пунктах немає ані організації, яка б масово займалася оформленням таких документів, ані інтернету, щоб записатися в електронну чергу в інших містах.

"Загарбники погрожують упродовж 30 діб "націоналізувати" житло луганчан, які не повернуться на окуповану території і не перереєструють нерухомість за російським законодавством. Проте вони створили такі умови, за яких навіть ті, хто наразі перебуває в містах та селах так званої "ЛНР", не встигають впоратися за вказаний термін. Так, у Сєвєродонецьку спеціалісти відділу росреєстру упродовж одного дня оформлюють лише по п’ять-шість об’єктів нерухомості. Черга просувається вкрай повільно. Попередній запис закритий", - повідомили у Луганській ОВА.

До речі, наразі навіть мешканці окупованих з 2014 року міст ризикують залишитись без квартир, оскільки не в усіх "правильно" оформлено документи. Реєструвати свою нерухомість за російським законодавством кинулися навіть ті, чиї квартири поки не потрапили до "чорного списку". Життя в "руському мирі" навчило людей, що кожен новий день може піднести нові "сюрпризи"...

Нагадаємо, наприкінці травня губернатор Ростовської області видав указ про встановлення 5-кілометрової окремої зони на адміністративному кордоні з т.зв. "ЛНР" та "ДНР". Як місцеві жителі відреагували на встановлення "особливої ​​зони" на кордоні з РФ, читайте у нашому матеріалі.

Читайте також: "Не розслаблятися!": Які штрафи "світять" дачникам у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Читайте ще: "Вікно допомоги": де переселенці з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного цілодобово можуть знайти корисну для ВПО інформацію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк