10.07.2024, 08:46

В окупованому Сєвєродонецьку "обрані" обходять заборону та підключають інтернет

Объявление на ВОТ / Фото из соцсетей

На Луганщині населення захоплених у 2022 році прифронтових міст та сіл вже два роки перебуває в інформаційному вакуумі без сталого мобільного зв'язку та без інтернету. Окупанти навіть не намагаються створити видимість вирішення цієї проблеми.

На "нових звільнених" територіях окупанти навіть не обіцяють незабаром повернути мобільний зв'язок та інтернет. Прикриваються близькістю до лінії фронту та необхідністю дотримуватися безпеки, повідомляє Час Пік.

При цьому, у містах "трикутника" можливість підключити супутниковий інтернет є, тільки користуються цією можливістю далеко не всі. До привілейованих належать російські військові, "понаїхавші" з РФ, колаборанти та місцеві, які мають тугий гаманець. Всім іншим доводиться задовольнятися російськими каналами та місцевою пресою.

Те, що раніше було доступне всім, після "визволення" опинилося під забороною для місцевого населення. Лише ті, хто зміг "пригрітися" біля окупантів або має "зайві" гроші, може собі дозволити користуватися інтернетом.

"Жителям захоплених у 2022 році прифронтових міст та сіл росіяни вже навіть не обіцяють, коли повернуть мобільний зв’язок та інтернет. Востаннє офіційно мобільні послуги там можна було отримати ще в лютому 2023 року. Відтоді населення перебуває в інформаційному вакуумі.

Щоправда, в Сєвєродонецьку можна обійти деякі заборони і доєднатися до мережі. Ціна питання – 7 тисяч рублів. Це вартість підсилювача, робота якого дозволить отримувати текстові повідомлення і іноді навіть зображення. Для завантаження відео ресурсу не вистачає. Маленький, але все ж таки вихід в цивілізацію. Але недешевий", - зазначили у ЛОВА.

При цьому не варто забувати, що інтернет у містах "трикутника" під забороною. "Незаконно" встановлені підсилювачі можуть стати приводом для штрафу або затримання, якщо окупантам буде потрібно. Наприклад, якщо комусь з "понаїхавших" або російських вояк сподобається ваша квартира, або не сподобається ваш погляд або випадково випущене слово...

Читайте також:

"Не розслаблятися!": Які штрафи "світять" дачникам у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Приховані махінації з нерухомістю: про що навіть не здогадуються жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Не "стучиш" - будеш покараний! Жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного можуть сісти у тюрму за недоносництво

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк