15.07.2024, 11:16

"Стали бомжами з пропискою": У Луганську жителі зруйнованого будинку скаржаться, що влада їх кинула

В Луганске жители разрушенного дома жалуются, что власти их бросили

В окупованому Луганську власники квартир, зруйнованих чи пошкоджених внаслідок обстрілу, скаржаться на владу, якій начхати, що люди стали бомжами.

Жителі окупованого Луганська, будинок яких був частково зруйнований внаслідок падіння збитої ракети, пишуть, що окупаційна влада їх просто кинула й залишила бомжами, повідомляє Час Пік.

Понад місяць жодного відновлення будинку не відбувається, всі комунікації відключено, у будинку немає ані світла, ані газу, ані води. При цьому, людям продовжують нараховувати плату за комунальні послуги та вручати рахунки на оплату "комуналки".

Втомившися чекати обіцяної допомоги багато хто почав робити ремонт власним коштом. Ті, чиї квартири зруйновані, просто стали бомжами й скаржаться, що владі начхати на проблеми людей.

На крик душі луганської пенсіонерки звернув увагу журналіст Денис Казанський.

"На проблеми людей росіянам начхати, скрізь одне й те саме, мешканців Донбасу роблять бездомними і кидають", - написав журналіст у Telegram.

Варто зазначити, що російські та підконтрольні окупантам ЗМІ "красиво" й багато писали про "обстріли ЗСУ по мирних кварталах", про самовіддану роботу співробітників МНС, про виплату компенсацій власникам пошкодженого обстрілом житла. Пройшов лише місяць, а про людей вже забули...

Нагадаємо, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації щодо вцілілого житла на Луганщині, власники якого бажають отримати компенсацію при юридично оформленій відмові від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також стало відомо, що Міністерство освіти та науки України виступає з ініціативою переформатування навчального процесу. Українських дітей-переселенців хочуть позбавити можливості дистанційного навчання та перевести на денну (очну) форму навчання у населеному пункті, де фактично проживає дитина-ВПО. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте також:

Дали задню? Чи заборонять дітям-ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного вчитися дистанційно

Безкоштовне житло: як ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного стати на облік для отримання житлової площі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк