16.07.2024, 08:19

"Красти можна, користуватись - ні": Російським військовим заборонили використовувати крадену техніку на ТОТ

Фото: ЦНС

Окупаційне керівництво видало розпорядження щодо заборони користування краденою технікою особовим складом російської армії.

Окупанти заборонили своїм військовим користуватися краденою технікою. Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

"Такі укази добре ілюструють ситуацію з мародерством окупантами на тимчасово окупованих територіях. Через масовість цього явища військове керівництво заборонило використовувати крадені телефони, через острах стеження.

Зауважимо, що ворог не забороняє своїм посіпакам мародерити помешкання місцевих, а забороняє саме користуватись цією технікою. Відтак переважна більшість краденої техніки росіянами продається потім на місцевих радіоринках", - йдеться у повідомленні ЦНС.

Вочевидь, окупанти вже зрозуміли, що за допомогою крадених гаджетів легко визначити місцезнаходження особового складу. А "хвороба" окупантів виставляти різні "красиві" фоточки та видосики лише на руку ЗСУ.

Але телевізорів та пральних машин, ноутбуків та смартфонів, кавоварок та фенів окупантам вже мало. Їхні апетити ростуть, тепер на ТОТ набирає обертів "віджим" житла. Окупанти використовують різні приховані махінації з нерухомістю, щоб позбавити людей квартири або будинку.

Крім того, окупаційна влада вводить різні штрафи для місцевих жителів, а російські силовики запровадили новий вид покарання на ТОТ.

Нагадаємо, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації щодо вцілілого житла на Луганщині, власники якого бажають отримати компенсацію при юридично оформленій відмові від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також стало відомо, що Міністерство освіти та науки України виступає з ініціативою переформатування навчального процесу. Українських дітей-переселенців хочуть позбавити можливості дистанційного навчання та перевести на денну (очну) форму навчання у населеному пункті, де фактично проживає дитина-ВПО. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте також: Безкоштовне житло: як ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного стати на облік для отримання житлової площі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк