26.07.2024, 17:42

Генштаб підтвердив ураження аеродрому "Саки" в Криму: нові деталі

Марина Гончар | Всі новини автора
ролошдшд

Вночі 26 липня 2024 року підрозділи ракетних військ Сил оборони України, у співпраці з іншими елементами Збройних Сил України, завдали точного удару по аеродрому "Саки", розташованому на тимчасово окупованій території Криму.

Про це повідомив ]]>Генштаб ]]>ЗСУ, передає Час Пік.

Цей аеродром є ключовим оперативним об'єктом російських військ, який активно використовувався для контролю повітряного простору над Чорним морем та для проведення авіаційних ударів по українській території.

Командування Генерального штабу ЗСУ повідомило, що наразі ще уточнюється інформація про точні наслідки удару, однак перші дані свідчать про значні пошкодження на території аеродрому.

Важливо відзначити, що попри наявність сучасних російських засобів протиповітряної оборони, які прикривали об'єкт, ворожі системи не змогли забезпечити адекватний захист стратегічного військового об'єкта.

Представники Генерального штабу підкреслили, що українські захисники продовжують ефективно завдавати шкоди російським окупантам і знищувати важливу військову інфраструктуру ворога.

Це нове оперативне досягнення є частиною загальної стратегії Сил оборони України, яка передбачає постійний тиск на критичні об'єкти супротивника.

Генштаб зазначив, що спільна бойова робота всіх компонентів Сил оборони України націлена на подальше знищення важливих військових об'єктів російських окупантів та забезпечення безпеки нашої території. Оперативна діяльність продовжуватиметься відповідно до визначених стратегічних завдань.

Нагадаємо, що у ніч проти 26 липня в окупованому Криму було "неспокійно". Вибухи лунали у Сімферополі, Євпаторії, Окунівці та Новофедорівці, де розташований військовий аеродром.

Читайте також:

Для відновлення Лисичанська та Рубіжного окупанти планують створити зведені студентські загони

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк