08.08.2024, 08:50

В окупованому Лисичанську росіяни вирішили "зайнятися" желатиновим заводом

Лисичанск / Архивное фото

Окупаційна адміністрація Лисичанська повідомила, що Татарстан допоможе відновити місцевий бізнес у "підшефному" місті. Росіяни вирішили "зайнятися" Лисичанським желатиновим заводом.

Окупаційна адміністрація Лисичанська повідомила, що віце-прем'єр Татарстану Фаніль Агліуллін зустрівся з керівником місцевого желатинового заводу, щоб обговорити відновлення підприємства, повідомляє Час Пік.

Повідомляється, що директор заводу Іван Семенов розповів про масштаб пошкоджень підприємства та звернувся за допомогою в отриманні будівельних матеріалів, необхідних для проведення ремонтних робіт. За його словами, після атаки БПЛА було пошкоджено вікна та покрівля корпусів заводу.

"Шефи" вирішили "по можливості" надати матеріали для аварійного ремонту пошкоджених об'єктів.

Як зазначив віце-прем'єр Татарстану, "без підтримки місцевого бізнесу місто не зможе досягти повноцінного розвитку". За його словами, запуск заводу дозволить створити додаткові робочі місця для місцевих жителів.

Чи справді росіяни хочуть розвивати виробництво на Лисичанському желатиновому заводі, щоб допомогти місту та його мешканцям? Аж ніяк!

Модернізація підприємства в першу чергу життєво важлива для самої Росії, оскільки жодного заводу з виробництва желатину в РФ не залишилося - желатин виробляється у багатьох країнах, за винятком РФ. У радянські роки желатин виробляли 22 заводи по всьому СРСР, але до наших днів дожили лише два: Могилєвський та Лисичанський.

Нагадаємо, желатин - це білок колаген, який використовується у медицині та фармацевтиці, харчовій промисловості, виробництві кіноплівок, косметики та навіть ВПК (балістичний желатин).

Стан Лисичанського желатинового заводу залишає бажати кращого, але якщо Росія сильно постарається, вона отримує перший желатиновий завод, нехай і вкрай застарілий. Насамперед, окупанти діють у своїх інтересах, а не дбають про жителів Лисичанська, як вони намагаються це піднести...

Читайте також: "Не позбавляйте нас віри": Як одне рішення чиновників може перевернути життя переселенців з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте ще: Безкоштовне перевезення речей: як переселенцям з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного подати заявку на послугу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк