13.08.2024, 13:22

"Приліт" в окупованому Лисичанську: є повідомлення про жертви

Віктор Білий | Всі новини автора
Лисичанск, РТИ

Сьогодні вранці в окупованому Лисичанську Луганської області стався черговий трагічний інцидент. У районі ГТВ було зафіксовано обстріл, внаслідок якого, за попередніми даними, загинули люди.

Повідомлення від очевидців та з пропагандистських джерел вказують на те, що обстріл припав на цивільний автобус, який перевозив людей до центру міста, передає Час Пік.

Очевидці повідомляють про те, що удар прийшовся в районі ГТВ по автобусу, який знаходився поблизу кінотеатру "Батьківщина":

"Біля кіосків навпроти "шиномонтажки" автобус весь побитий, багато людей постраждало. Поряд у будинках скло знову повилітало",

"Приліт біля кінотеатру в автобус, який в центр їхав",

"На перший мікрорайон приліт",

"Жертв дуже багато, телефонував".

Сьогоднішня подія у Лисичанську, як і низка попередніх, викликає підозри у провокаційній діяльності окупантів, спрямованій на звинувачення Збройних сил України. Аналогічна ситуація сталася вчора в місті Привілля, де російський дрон атакував автомобіль, внаслідок чого одна людина отримала поранення.

Ці провокації використовуються для створення хибних звинувачень на адресу України та підтримки пропагандистських наративів на окупованих територіях.

На тлі трагедії жителі Лисичанська також стикаються із серйозними проблемами у сфері комунальних послуг.

У соціальних мережах люди скаржаться на неправомірне виставлення рахунків за комунальні послуги, які окупаційна влада ґрунтується на даних, взятих ще до початку війни. Незалежно від того, чи подають мешканці заяви на перерахунок, чи надають фотографії лічильників, вони все одно змушені оплачувати рахунки, часто без урахування реальних показань приладів обліку. Особливо гостро постає питання з газопостачанням, де людям приписують борги, яких вони не мали.

"Хоч пиши заяву на перерахунок, хоч не пиши - ти зобов'язаний заплатити. Інакше, буде борг. Я вже мовчу за газ. Де свідчення вони взяли з повітря. І змусили платити борг, якого близько не було. І це за наявності лічильників і старих книжок з оплатою. Дуже, дуже багато проблем у Лисичанську, у структурах", - пишуть жителі міста.

Читайте також: 

В місцевих чатах пишуть, що в окупованому Лисичанську завівся маніяк: подробиці

Мешканці Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного можуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків у Гаазі: як це зробити

Стане легше? Переселенцям хочуть запропонувати новий вид допомоги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк