04.09.2024, 10:23

На окупованій Луганщині десятки людей щодня залишаються без медичної допомоги через відсутність "швидких" - ЛОВА

Иллюстративное фото / Открытый источник

Незважаючи на всі "красиві" сюжети про відновлення лікарень, оновлення парку служби екстреної допомоги, відкриття аптек та запуск програми "Земський лікар", на окупованій Луганщині ситуація з медициною залишається катастрофічною.

На окупованій Луганщині люди не можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу в лікарнях, купити необхідні ліки та викликати "швидку", повідомляє Час Пік.

Місцева "влада" часто вихваляється відкриттям чергової аптеки, але мовчить про те, що далеко не всі місцеві жителі можуть придбати потрібні ліки. Хтось не може знайти необхідні препарати на місцях, і доводиться втридорога замовляти з РФ. А хтось просто не може собі дозволити купувати ліки через відсутність достатніх коштів...

Незважаючи на запуск програми "Земський лікар" лікарів в "ЛНР" катастрофічно не вистачає, особливо на "нових звільнених" територіях. А ситуація зі "швидкими" складна навіть на територіях, окупованих ще у 2014 році.

"Окуповане 10 років тому місто Лугутине сьогодні обслуговує лише один автомобіль "«швидкої" допомоги. Декілька бригад працюють почергово. Складна ситуація із забезпеченням транспортом спостерігається і в медиків інших населених пунктів так званої "ЛНР". Попри чисельні заяви росіян про повне оновлення парку служби екстреної допомоги, зроблені минулоріч під час передвиборчої кампанії, ця проблема залишається відкритою. Через нестачу спеціального транспорту диспетчери щодня вимушені відмовляти десяткам людей, деякі з яких на лікарів вже не дочекаються", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні Луганської ОВА.

Крім того, як повідомляє Східна Правозахисна група у ]]>Facebook]]>, на ТОТ кремлівський режим поставив людей з інвалідністю на межу виживання.

"Соціальні виплати для людей з інвалідністю становлять встановлені окупаційними адміністраціями в розмірі 7300-8000 руських рублів, при тому що прожитковий мінімум складає 14 526 р.р. Але і ці виплати планують припинити з січня 2025 року якщо паспорт РФ не буде оформлено.

До прикладу вартість хліба становить від 75 рублів, питна вода 7 рублів за літр. Отже "соціальна виплата" на місяць передбачає що людина може придбати собі менше ніж 10 буханок хліба…", - повідомляє юрист, правозахисник Віра Ястребова.

Читайте також: В школу як на свято? Які "сюрпризи" чекають на школярів Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного у новому навчальному році?

Читайте ще: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк