01.08.2021, 23:01

Рідкісний випадок на Олімпіаді: два учасники змагань розділили золоту медаль

Марина Началова | Всі новини автора

На змаганнях зі стрибків у висоту на Олімпіаді-2020 у Токіо стався випадок, подібних якому не було ціле століття: два спортсмени показали абсолютно однаковий результат і обидва стали золотими медалістами.

Мутаз Баршим з Катару і Джанмарко Тамбері з Італії показали однаковий результат 2,37 м з однаковою кількістю спроб, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Судді запропонували зробити переприжку, але катарець спитав, чи можливо вручити дві золоті медалі. Судді і спортсмени домовилися так і зробити.

Джанмарко дуже емоційно відреагував на здобуття золотої медалі: він і застрибував на свого суперника, і падав на доріжку у риданнях.

В останній раз по два золотих медаліста в легкій атлетиці було на Олімпіадах в 1908 році (стрибки з жердиною) і 1912 рік (семиборстві і десятиборстві). У стрибках у висоту такого не було до сьогоднішнього дня.

Таким чином, срібного призера в цих змаганнях не було. Бронза дісталася білорусу Максиму Недосєкову: він також взяв висоту 2,37 м, але використав для цього більшу кількість спроб.

Нагадаємо, український плавець Романчук виграв срібло на Олімпіаді-2020.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: